Byggnadsinspektör Oxelösund

Om arbetsplatsenlogo_ox1

I skärgårdsstaden Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen som ligger strategiskt i östra Sörmland, har 12 000 invånare och ett rikt kultur- och föreningsliv. Till Nyköping är det cirka tio minuters bilväg och till Stockholm tar det cirka en timme. Som anställd får du ett nära ledar- och medarbetarskap, bidrag till friskvård och möjlighet att påverka dina arbetstider. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete och möjlighet att vara med och bidra till att vår kommun växer och utvecklas. Vi är även stolta över att ha placerat oss på Karriärföretagens topp 50 över mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor i Sverige 2016.

Arbetsuppgifter

I arbetet som Byggnadsinspektör/Bygglovhandläggare får du ett stort eget ansvar inom dina arbetsområden och samtidigt möjlighet att bidra till utveckling av verksamheten för både den egna byggenheten och Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Tjänsten innebär att du på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt deltar i hela bygglovsprocessen, där du främst handlägger start- och slutbesked samt utövar tillsyn enligt plan- och bygglagen. I arbetet ingår att hålla tekniskt samråd, utföra arbetsplatsbesök och slutsamråd samt ge råd och upplysningar till allmänhet, andra myndigheter och byggnadsentreprenörer. Du kan även komma att granska och bevilja anmälnings- och bygglovärenden. I en liten kommun får du möjligheten att utvecklas inom flera områden. Denna tjänst blir en förstärkning till vår byggenhet som idag består av 2,5 handläggare/inspektörer.

Kvalifikationer

Vi vill att du • Är utbildad byggnadsingenjör, arkitekt, bygglovshandläggare eller har annan likvärdig utbildning. • Har goda kunskaper inom relevant lagstiftning. • Är utåtriktad, flexibel och serviceinriktad. • Har god initiativförmåga, lätt för att samarbeta och är bra på att kommunicera. • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift. • Har god datorvana. Erfarenhet av ärendehanteringssystemet Castor är en fördel. • B-körkort är ett krav

Det är meriterande om du har erfarenhet från likvärdigt arbete och tillsyn. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Urval till tjänsten görs löpande – Vänta inte med din ansökan!

Ansökan
Ansök senast: 2018-01-31
Referensnummer: A742351 – 2017
Välkommen att söka genom att: · Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Nils-Erik Selin Miljö- och samhällsbyggnadschef 0155-381 44 nilserik.selin@oxelosund.se

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal eller att förutsättningarna för rekryteringen ändras. Då Oxelösunds kommun ingår i finskt förvaltningsområde ser vi gärna sökande med kunskaper i finska. Andra språkkunskaper utöver svenska och engelska ses också som positivt. Oxelösunds kommun gör inför varje rekrytering ett aktivt val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd. Vi kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos.
Därför undanber vi oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd.
Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.