Byggnadsinspektör Köpings Kommun

Byggnadsinspektör till stadsarkitektkontoret Köpings kommunimage001 (1)

Stadsarkitektkontoret svarar för hantering av bygglov och annan myndighetsutövning enligt PBL samt för kommunens detalj- och översiktsplanering. Även mark- och exploateringsfrågor, energirådgivning och ansvaret för kommunens GIS-verksamhet ligger på stadsarkitektkontoret.

Du kommer att arbeta på Bygglovavdelningen, som behöver förstärkas med ytterligare en byggnadsinspektör. För närvarande arbetar tre byggnadsinspektörer tillsammans med bygglovchef och en bygglovsekreterare på avdelningen. Kommunens förvaltningar är miljöcertifierade enligt SS-EN ISO 14001:2004.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär handläggning av bygglovsärenden enligt inkomna ansökningar samt inom ramen för tillsyn. Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med kollegor där du har möjlighet att påverka vårt gemensamma arbetssätt. Vi handlägger ärendena utifrån krav i lagstiftningen och gällande föreskrifter mm. Du fattar egna beslut på delegation. Du kommer även leda tekniskt samråd och besluta om kontrollplaner, göra arbetsplatsbesök och lämna upplysningar i byggfrågor.

Kvalifikationer

Du har byggnadsingenjörsutbildning eller annan för arbetet lämplig utbildning och erfarenhet från byggbranschen. Du har god insikt i plan- och bygglagen och andra lagar och regler som styr byggandet. Arbetet innebär utåtriktad verksamhet och dina personliga egenskaper är viktiga. Vi har alltid kunden i fokus och vill att du är serviceinriktad, engagerad, professionell och noggrann i din tjänsteutövning. Du ska dessutom kunna uttrycka dig tydligt i tal och skrift.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Tillträde efter överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning, ange löneanspråk

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2017-06-30

Ansökan: Ansökan görs via separat webbplats.

Ref nr 5/2017 STARK

Upplysningar: Bygglovchef Lennart Alm, tel 0221-252 73, e-post: lennart.alm@koping.se
Stadsarkitekt Gun Törnblad, tel 0221-252 84 e-post. gun.tornblad@koping.se
Facklig företrädare Tom Rundqvist tel 0221-252 81.e-post. tom.rundquist@koping.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.