Bygglovschef Falkenberg

Arbetsplatsbeskrivningfalkenberg

Falkenberg är en kommun med stor tillväxt vilket skapar spännande utmaningar inom samhällsplaneringen. Idag bor nästan 44 000 invånare i kommunen.
Samhällsbyggnadsavdelningen arbetar med hållbar samhällsplanering för att Falkenberg ska kunna växa i enlighet med målsättningen att vara 50 000 invånare 2030.

Samhällsbyggnadsavdelningen består av fem enheter och vi är drygt 50 medarbetare. Verksamheten på avdelningen har en stor bredd från strategisk planering, detaljplaner, myndighetsutövning, trafikfrågor till investering och förvaltning av kommunens fastigheter- och mark. Som bygglovschef ingår du i samhällsbyggnadsavdelningens ledningsgrupp.

Bygglovsenheten består av 11 engagerade och kunniga medarbetare

Arbetsbeskrivning

Bygglovsenheten arbetar med lov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, inspektioner, tillsyn och bostadsanpassning. Bygglovsenheten arbetar för bygglovsnämnden och nämndsekreterare finns på enheten. Du kommer som chef för bygglovsenheten att ha utvecklings- och verksamhetsansvar för både personal och budget.

Kvalifikationer

Vi söker dig med goda ledaregenskaper som är trygg i dig själv och engagerad. Du har förmåga att ta tillvara på medarbetarnas samlade kompetens och representera gruppen utåt. Du förstår betydelsen av god service i de många kundrelationer som du och dina medarbetare har. Du är intresserad av de juridiska aspekterna av bygglovsfrågor och kan agera bollplank för medarbetarna. Du har ett gott omdöme och bemötande även i stressade situationer. Du är intresserad av gestaltningsfrågor och av samhällsutvecklingsfrågor.

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och/eller längre tids arbetslivserfarenhet som är relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har arbetat inom en politiskt styrd organisation och om du har erfarenheter från tidigare ledarskapsuppdrag.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-06-15

Referensnummer:   A690912 – 2017

Välkommen att söka genom att:Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Josefin Selander

Samhällsbyggnadschef
0346-88 62 26

josefin.selander@falkenberg.se
Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktce


0346-886000

Övrigt

Vi tillämpar individuell lönesättning.