Byggnadsingenjör / Byggnadsinspektör Sundsvall Kommun

Byggnadsingenjör / Byggnadsinspektör


Brinner du för Sundsvalls tillväxt och vill vara med och utveckla staden? Ta möjligheten att arbeta som byggnadsingenjör på Stadsbyggnadskontorets bygglovavdelning.

Sundsvalls kommun står inför en stor tillväxtutmaning med många byggprojekt på gång. Stadsbyggnadskontoret har en central roll för stadens tillväxt och arbetar aktivt med att öka vår kommuns attraktivitet. Vi söker nu medarbetare för tillsvidareanställning på heltid som byggnadsinspektör på Stadsbyggnadskontorets bygglovavdelning.

Bygglovavdelningens uppdrag är att hantera ansökningar om bygglov, rivningslov, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, anmälningspliktiga åtgärder, bostadsanpassningsbidrag och anmälningar om olovligt byggande. Avdelningen ger också allmänheten stöd och råd i andra lovrelaterade frågor och hjälper dem i bygglovprocessen. Bygglovavdelningen är organiserad i fyra team; bygglovhandläggare, byggnadsinspektörer, bostadsanpassningshandläggare och administratörer.

Dina arbetsuppgifter

Som ingenjör på bygglovavdelningen kommer du att i rollen som byggnadsinspektör arbeta självständigt med teknisk granskning i bygglovärenden, leda samråd, utföra arbetsplatsbesök samt besluta om startbesked och slutbesked. Du är en av fyra byggnadsinspektörer i ett arbetslag och arbetar i nära samarbete med våra bygglovhandläggare och administratörer. I rollen ingår också att ge råd och information om byggtekniska krav till kunder och allmänhet.

Som byggnadsingenjör har du frihet under ansvar och kan styra över din arbetstid.

Vi söker dig som

är utbildad byggnadsingenjör eller har motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har grundläggande kunskaper i Officepaketet.  

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från byggbranschen, exempelvis som byggarbetsledare eller projektör
  • erfarenhet av myndighetsutövning
  • kännedom om Plan- och bygglagen, Plan- och byggförordningen, Boverkets byggregler samt kringliggande lagstiftning
  • erfarenhet av Autocad
  • KA-utbildning.

Arbetet är utåtriktat och ställer krav på att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Som person är du strukturerad och stresstålig. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.  

Tjänsten kräver körkort för personbil (B-körkort).

Vi erbjuder

Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare genom möjligheter till utveckling och fortbildning inom yrkesrollen, aktivt medarbetaransvar samt förmånligt utbud av friskvårdsaktiviteter. 

Kontakt

Leif Nilsson, avdelningschef, 060-19 18 62

Fackliga företrädare

Birgitta Selin, Sveriges Ingenjörer, 060-19 12 63, 073-270 36 77.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här!