Byggnadsinspektör/Bygglovshandläggare Köping Kommun

Byggnadsinspektör/Bygglovshandläggare

Har du ett stort genuint intresse för samhällsbyggnads- och gestaltningsfrågor och har en förmåga att göra juridiska och estetiska bedömningar? Har du en teknisk kompetens inom byggnation? Vill du vara med och förtäta och utveckla Köpings kommun? Då har du nu chansen att arbeta på Bygglovsenheten. Vi behöver förstärkas med ytterligare en medarbetare.

Stadsarkitektkontoret ansvarar för hantering av bygglov och annan myndighetsutövning enligt plan- och bygglagen (PBL), samt för kommunens detalj- och översiktsplanering. Vi ansvarar även för mark- och exploateringsfrågor, energirådgivning och kommunens GIS-verksamhet. Alltid med den övergripande samhällsutvecklingen i fokus.

Stadsarkitektkontoret strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi erbjuder dig:

– ett meningsfullt arbete med goda villkor där du kan känna stolthet över det du gör

– delaktighet i utvecklingen av verksamheten

– en arbetsplats där vi tillsammans skapar trygghet, tydlighet och hållbarhet genom utveckling och ömsesidig respekt.

Vi strävar efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess och vi genomför tillsyner i vårt myndighetsuppdrag. Kommunens förvaltningar är miljöcertifierade enligt SS-EN ISO 14001:2004.

Arbetsbeskrivning

Hos oss får du möjlighet att på ett serviceinriktat och rättssäkert sätt ansvara för ärenden i hela prövningsprocessen när det gäller bygglov, anmälningar och tillsynsverksamhet enligt PBL.

Som byggnadsinspektör ansvarar du för att handlägga ärenden från början till slut, att granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd och utfärda start- och slutbesked.

Beroende på kompetens och intresse kan även andra ansvarsområden vara aktuella. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Du fattar beslut enligt delegation.

Byggenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalitet med rättssäkerhet och enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare.

För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad byggnadsingenjör, arkitekt, byggnadsantikvarie eller annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik, samhällsbyggnad eller erfarenhet från byggbranschen som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet.

Du har god insikt i plan- och bygglagen och andra lagar och regler som styr byggande. Det är meriterande om du har erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet.

Vi har alltid kunden i fokus och vill därför att du har en god samarbetsförmåga, hög servicemedvetenhet, och är engagerad och noggrann i din tjänsteutövning.

Kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar gör att du måste kunna uttrycka dig väl i både tal och i skrift. Du har en god datorvana och det är meriterande om du har erfarenheter av ärendehanteringssystemet ByggR.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Välkommen att klicka här för ansökan!

 

Övrigt

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrunder. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista dag för ansökan.

Vår kommun

Köping ligger i västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är ett betydelsefullt arbete som gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varaktighet/Arbetstid

Arbetsgivare

Heltid
Tillsvidare

Köpings kommun

Lön

Postadress

Månadslön

Kristinelundsvägen 4
73185 KÖPING

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-07-02
Ange referens: 2/2018 STARK
https://hrsupporten-se.loopiasecure.com/cvinput_revb.php?jobid=40236&lang=1
 

Kontaktpersoner

Förvaltningschef Gun Törnblad, 0221-25284

Fackliga kontaktpersoner

Facklig representant Vision -, 0221-25130