30 minuter utanför Stockholm ligger Österåker med centralorten Åkersberga. I Österåkers kommun arbetar 2000 personer med Sveriges viktigaste jobb. Det gör vi genom högt ställda mål såsom; bästa skolan i länet, högkvalitativ omsorg för äldre och funktionshindrade, professionell kommunal service och gott bemötande, ekonomi i balans, en trygg miljö och ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka Vi har samverkansavtal med de fackliga organisationerna. Du som arbetar hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.

Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker dig som vill ingå i vårt arbetslag på bygglovenheten i Österåkers kommun! Hos oss arbetar idag 15 personer och vi är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi har mycket att göra, är bra på att samarbeta och trivs tillsammans!

Arbetsbeskrivning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt handlägga bygglovärenden. I handläggningen ingår t.ex. att förbesikta fastigheter, skriva beslutsförslag, leda tekniska samråd och besluta om startbesked samt slutbesked, göra arbetsplatsbesök, kommunicera och dokumentera ärenden samt att hantera tillsynsärenden. I arbetet ingår många personliga kontakter, både externa och interna. Idag arbetar 6 bygglovhandläggare/inspektörer på enheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad byggnadsingenjör eller arkitekt och har mycket goda kunskaper om plan- och bygglagen samt miljöbalken. Tidigare erfarenhet från bygglovhandläggning är starkt meriterande. Du är en utåtriktad person med god servicekänsla som kan kommunicera med omdöme och tydlighet. Arbetsuppgifterna ställer mycket höga krav på god svenska både i tal och skrift. Hög digital kompetens och körkort förutsätts.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Ansök senast 2018-08-31, via kommunens hemsida. Ansökningshandlingarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillstättas före sista ansökningsdag.

Österåker är en skärgårdskommun i stark tillväxt och utveckling, en av landets snabbast växande kommuner. På sommarhalvåret fördubblas befolkningen genom fritidsboende och turister. Nyföretagandet är starkt och arbetslösheten mycket låg. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med vattenkontakt. Flera spännande bostadsområden byggs och permanentboende i skärgården lockar allt fler. Österåker samarbetar med andra kommuner för att möta den ökade tillväxten, genom en gemensam vision att skapa 50 000 nya arbetstillfällen. För mer information se även osteraker.se

Kontaktpersoner

Maria Ulvsgärd

Stadsarkitekt,Bygglovchef

08-54081327

maria.ulvsgard@osteraker.se

Ingrid Kärrsten

Facklig företrädare – Sveriges Arkitekter

08-540 813 09

ingrid.karrsten@osteraker.se

Läser mer & Ansök här!