Byggnadsinspektör Lunds Kommun

Byggnadsinspektör Lunds Kommun

 Om arbetsplatsen

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Stadsbyggnadskontoret planerar staden och arbetar intensivt med att möta marknadens krav samtidigt som vi har höga ambitioner att medverka till byggandet av en hållbar, funktionell och vacker stad. Bygglovavdelningen är en av fem avdelningar på stadsbyggnadskontoret och handlägger bygglov och bygganmälan, ärenden om obligatorisk ventilationskontroll samt tillstånd för hantering av brandfarliga varor. Staden växer och vi söker dig som är byggnadsinspektör och som vill bidra till utvecklingen av framtidens Lund.

Arbetsuppgifter

Som byggnadsinspektör handlägger du myndighets- och tillsynsärenden enligt plan- och bygglagens regelverk. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att hålla tekniska samråd, genomföra arbetsplatsbesök och utfärdande av start- och slutbesked. Du kommer också att vara en del av avdelningens utåtriktade verksamhet och lämna råd och upplysningar till allmänheten.
Hos oss får du möjlighet till en varierad vardag där du blandar kontorsarbete med besök ute på byggena. Gruppen samarbetar och hjälper varandra i ett öppet kontorsklimat gällande frågor och rutiner som råder och ska gälla, samtidigt som du har ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka upplägget av ditt eget arbete. Vi tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet och kontoret präglas av driv och framåtanda

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot byggnadsteknik eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, men välkomnar även dig som är ny i din yrkesroll.
Ärendeinströmningen till kontoret är hög och därför krävs det att du trivs med att få saker att hända och har en god förmåga att strukturera ditt arbete. Den ena dagen är sällan den andra lik så flexibilitet och förmåga till anpassning är nödvändiga egenskaper. Kontakten med fastighetsägare och övriga intressenter är en central del av arbetet och det är därför viktigt att du tycker om, och är duktig på, att kommunicera på ett tydligt och lösningsorienterat sätt. Arbetet bedrivs i nära samverkan med övriga medarbetare på kontoret och vi värdesätter god samarbetsförmåga, nyfikenhet och glädje.

Då bilkörning förekommer i tjänsten är det en förutsättning att du har körkort typ B.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Ansökan

  • Ansök senast: 2018-06-03
  • Referensnummer: SBK 18-07
  • Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

  • Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner:

  • Malin Sjögren, Bygglovchef: 046-359 58 41
  • Mattias Cedholt, Byggnadsinspektör: 046-359 43 78
  • Facklig företrädare, nås via kommunens växel: 046-359 50 00

Övrigt

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.